היום כבר ידוע שכדי להביא ילדים לעולם לא חייבים לעשות זאת רק במסגרת נישואים בין גבר לאישה. התבנית המוכרת של המשפחה עברה תהפוכות רבות בעשורים האחרונים וסוגים שונים של משפחות החלו לקום ולהשתלב בחברה. זוגות נשים, זוגות גברים, רווקים ורווקות, היום, כמעט כל מי שרוצה להגשים את חווית ההורות יכול למצוא דרך מתאימה לעשות זאת.
הצורות של משפחה חדשה
* אמהות יחידנית מבחירה- אישה שמחליטה מסיבה מסוימת שהיא רוצה להביא ילד לעולם ללא בן זוג יכולה לעשות זאת בקלות יחסית. עליה לפנות לבנק הזרע באחד מבתי החולים, או לבנק זרע פרטי ולפתוח תיק רפואי. לאחר תהליך של רישום ובדיקות רפואיות שונות היא יכולה להתחיל בטיפולי פריון שונים (בהתאם למצבה הגופני) שבאמצעותם תוכל להיכנס להריון באמצעות תרומת זרע אנונימית.
* אימוץ- האופציה לאמץ ילדים קיימת, אך היא מאוד מורכבת ומסורבלת בבירוקרטיה הישראלית ולכן יש אנשים רבים שנמנעים מלהתחיל את התהליך. אימוץ בארץ מתבצע לרוב על ידי זוגות נשואים שמתקשים להביא ילדים לעולם. זוגות חד מיניים, למשל, לא זכאים על פי החוק לאמץ ילדים בארץ ולכן יש רבים שמבצעים את ההליך בחו"ל.מי שבוחר באופציה של אימוץ בחו"ל חייב לבדוק היטב את כל שלבי התהליך ולערוך בירורים משפטיים לגבי קליטת הילד בארץ לכשיחזרו.
*הורות משותפת- אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לסוג של משפחה חדשה היא הורות משותפת. מדבור במסגרת הורות אחרת, בה גבר ואישה שאינם נשואים ולא מנהלים קשר זוגי מחליטים להביא ביחד ילד לעולם כדי להגשים את חלום ההורות שלהם. בתהליך של הורות משותפת שני הצדדים חותמים על הסכם משפטי שנערך לפני הלידה ומסדיר את חלוקת האחריות ודרכי החינוך של הילד. גידול הילד נעשה על ידי שני ההורים במסגרת של הסדרי ראיה מוסכמים.
* פונדקאות- בדומה לנושא האימוץ, הפונדקאות בארץ פחות מפותחת, אך עדיין קיימת. בהליך פונדקאות אישה עוזרת לאישה אחרת או לזוג עם בעיות פריון להביא ילד לעולם בכך שהיא נושאת אותו ברחמה לאחר תהליך הפריה. היום ישנה הצעת חוק שמבקשת להכיר גם בזוגות חד מיניים כזכאים לפונדקאות, אך בינתיים תחום זה הוא מאוד מוגבל בארץ.
הורות משותפת, הורות אחרת, משפחה חדשה, הורות